Menu

Talentboost

Wat is TalentBoost?

TalentBoost daagt ondernemers uit om sporttalenten te steunen. Zo kun je als ondernemer je binding met Zeeland heel helder, concreet, nuttig en op een aansprekende manier laten zien. Het gaat tenslotte niet alleen om sport, maar ook om onze jeugd, onze maatschappij en de toekomst van Zeeland.

Het doel van TalentBoost is om talenten hier te ontdekken, te erkennen en ze alle kansen op een optimale ontwikkeling te bieden en meer mogelijkheden in Zeeland.

TalentBoost is geïnitieerd door de Provincie Zeeland en SportZeeland. De coördinatie ligt in handen van SportZeeland en maakt onderdeel uit van TeamNL en het Centrum voor Topsport en Onderwijs Zuid. TalentBoost wil zich veel breder inzetten en richt zich op de lange termijn, op de hele breedte van het veld en op alle talenten in plaats van op individuen die zich tijdelijk in de kijker weten te spelen. Het is in het belang van Zeeland dat we jongeren hier, in onze eigen provincie, sportief perspectief bieden.  

 

Ondernemen is topsport. Juist daarom hebben onze Zeeuwse sporters jou nodig om zich binnen de eigen provincie te ontwikkelen tot (internationale) toppers. Samen tillen we de faciliteiten, de events, de coaching en begeleiding naar een hoger level. En daar krijg je ook wat voor terug.

Zeeuwse Talentdagen

De Zeeuwse Talentdagen zijn door SportZeeland, samen met NOC*NSF, CTO Brabant, Topsport Zuid en Sportbonden  georganiseerde dagen. Het doel van dit project is om een grote groep jongeren te screenen op potentie voor topsport. De sportdisciplines die deelnemen aan de Talentdagen hebben de mogelijkheid om jongeren op latere leeftijd te laten instromen (wel of niet vanuit een andere sport) en daarmee nog steeds kans maken op het behalen van het mondiale podium. Het project richt zich op jongeren tussen de 12-18 jaar, die voldoen aan een bepaald fysiek sportprofiel en de ambitie hebben om topsporter te worden. Bekijk bij punt 5 de verschillende profielen voor de specifieke doelgroep per deelnemende sport. De zoektocht is naar jongeren die de sporten die aanwezig zijn nog niet beoefenen.

 

Welke sporten nemen deel?
Tijdens de Zeeuwse Talentdagen wordt er gescreend op potentie voor de volgende sporten:
• Beach- volleybal, tennis, soccer
• Volleybal
• Roeien
• Rugby
• Rugby Sevens Dames
• Wielrennen, wegwielrennen, baanwielrennen en Sprint
• Atletiek
• Triathlon

 

Elke sport heeft een specifiek profiel met kenmerken waar je over moet beschikken om kans te maken op het bereiken van het mondiale. Gebleken is dat bepaalde takken van sport gezamenlijke overkoepelende kenmerken bezitten. Deze kenmerken zijn sterk bepalend of je kans maakt om het mondiale podium te behalen en zijn samengevat in de volgende profielen: 

 1. Lang en sterk;  (Beach)volleybal en roeien
 2. Explosief en snel;  Baanwielrennen, beachsoccer en tennis,  rugby sevens dames en atletiek
 3. Uithoudingsvermogen;Triathlon, atletiek lange afstandsnummers, wegwielrennen

Pakket TalentBoost voor ondernemers

Sponsorpakket (€ 5.000,-) *

 • Lid van De TalentBoost Businessclub;
 • Tien kaarten voor het Zeeuws Topsportgala;
 • Interview in het jaarlijks magazine;
 • Logovermelding tijdens events en op de website;
 • VIP-kaarten tijdens Zeeuwse topsportevents;
 • Sportclinic door Zeeuwse (ex)topsporter;
 • Tools om deelname zelf onder de aandacht te brengen;
 • Supporter Jeugdsportfonds Zeeland.

* Gedeeltelijke bartering behoort tot de mogelijkheid

 

 

 

Talentboost auto

Sporters met een NOC*NSF talentstatus kunnen de TalentBoost auto gebruiken. Hierdoor dient een gezin geen 2e auto aan te schaffen of er vindt minder slijtage/afschrijving plaats op de eigen auto. TalentBoost verzorgt dit samen met Auto Poppe.

 

Wil je een reservering maken voor de Talentboostauto? klik dan hier

 

Interview Sam van 't Westende

Sam van 't Westende is een Zeeuwse judoka. Hij heeft deelgenomen aan het WK en EK en is tevens viervoudig Nederlands kampioen. Wil je weten wat er nodig is om topsporter te kunnen worden? Klik dan hier voor het interview met Sam van 't Westende.