Menu

Webinar Milieuvriendelijk Beheer Grassportvelden

08 juli 2020

Per 1 januari 2020 is het verbod op gebruik van gewasbeschermingsmiddelen op sportvelden ingegaan. Om beleidsmakers, beheerders van gemeenten, adviseurs en experts te ondersteunen in deze omschakeling, organiseert Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) in samenwerking met RVO het webinar ‘Milieuvriendelijk Beheer Grassportvelden’. Tijdens het webinar staat de vraag 'Hoe kunt u uw sportveld chemievrij beheren met behoud van de speelkwaliteit?' centraal.

Dit webinar maakt deel uit van de reeks webinars over de duurzaamheidsopgaven zoals beschreven in de Routekaart Verduurzaming Sport. In samenwerking met (praktijk)experts die betrokken zijn bij het betreffende thema wordt u geholpen om gericht invulling te geven aan de ambities uit de Routekaart Verduurzaming Sport. Voor informatie over andere webinars kunt u terecht op de website van Vereniging Sport en Gemeenten.

 

Datum en tijd:

Dinsdag 8 september van 15:00 tot 16:30

 

Programma:

Het programma is als volgt:

  • 15:00 uur - Opening en introductie door de presentator
  • 15:10 uur - Presentatie over wetgeving milieuvriendelijk beheer grassportvelden door Lukas Florijn, werkzaam bij Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.
  • 15:35 uur - Presentatie over handvaten voor invulling van milieuvriendelijk beheer op grassportvelden door Ernst Bos, werkzaam bij Ernst Bos Advies.
  • 16:00 uur - Presentatie over milieuvriendelijk beheer van grassportvelden in de (gemeentelijke) praktijk door Jaap Verhagen, ‘Fieldmanager Of The Year’, werkzaam bij Gemeente Zutphen
  • 16:25 uur - Afsluiting webinar door de presentator

Inschrijven
U kunt zich via deze link gratis registreren voor dit webinar