Menu

Verdere versoepeling maatregelen voor de sport

07 mei 2020

Gisteravond heeft het kabinet bekendgemaakt dat nu ook iedereen ouder dan 18 jaar buiten kan sporten en bewegen op 1,5 meter afstand! Sinds 29 april mocht de jeugd tot en met 18 jaar onder voorwaarden al weer samen sporten.

 

Als er geen nieuwe uitbraak van het virus komt, kan per 1 september een volgende stap worden gezet. Zo mogen vanaf dan alle binnensporten weer mogelijk voor alle leeftijden. Ook mogen dan de fitnessclubs weer open. Sportwedstrijden kunnen ook weer plaatsvinden alleen wel zonder publiek. Dit geldt ook voor het betaald voetbal. 

 

Gerard Dielessen, algemeen directeur van NOC*NSF, zei het volgende:

 

“Goed nieuws dat het met de bestrijding van het coronavirus zo goed gaat dat het kabinet vanavond met een plan kon komen om langzaam maar zeker uit de intelligente lockdown te komen. Tegelijkertijd realiseer ik me heel goed dat er iedere dag opnieuw mensen aan de gevolgen van het virus overlijden en er nog steeds veel mensen ernstig ziek van zijn of worden. De sport staat daarom onverminderd achter de maatregelen van het kabinet."

 

Er is nog wel zorg om de kinderen en jeugd die voor de coronacrisis in de gymzalen, dansscholen, fitnesscentra, sportscholen en andere binnensportaccommodatie wekelijks aan sport deden. Het is belangrijk dat we hen niet vergeten en ons uiterste best doen om ook die sporten de ruimte te geven, aldus Gerard. Er wordt gehoopt dat de binnensportaccommodaties eerder dan 1 september hun deuren weer kunnen openen, al is het maar voor de jeugd.

 

Tegelijkertijd wordt er gerealiseerd dat er iedere dag opnieuw mensen aan de gevolgen van het virus overlijden en er nog steeds mensen ernstig ziek zijn of worden. De sport staat daarom onverminderd achter de maatregelen van het kabinet. 

 

Klik hier voor de link naar de gebruikte bron.