Menu

't Vogelnest behaald themacertificaat voeding

04 maart 2019

Basisschool ’t Vogelnest uit Hengstdijk heeft het themacertificaat voeding behaald. De afgelopen maanden is de school begeleidt door een adviseur van SportZeeland. ’t Vogelnest was toegelaten tot het ondersteuningsaanbod, waarbij school en adviseur samen een plan hebben opgesteld om structureel te werken aan de gezondheid van de kinderen. De school kreeg een bedrag van € 3.000,- euro en tien ondersteuningsuren om de school op weg te helpen met thema voeding.

’t Vogelnest heeft onder andere verbeteringen doorgevoerd m.b.t. gezond eten en drinken. Denk hierbij aan het stimuleren van water drinken van leerlingen tijdens de ochtendpauze, de lunch, en gezonde tussendoortjes. Ouders spelen hierbij een grote rol, maar ook de betrokkenheid van directie, onderwijzend personeel spelen een belangrijke rol bij het invoeren en doen slagen van voedingsbeleid. Met het behalen van het themacertificaat voldoet ’t Vogelnest aan alle gestelde eisen op het thema voeding. Hiermee is het de eerste school in de gemeente Hulst die dit certificaat heeft behaald.

Ook in 2019/2020 is het mogelijk om gebruik te maken van het ondersteuningsaanbod Gezonde School. Inschrijven voor nieuwe ondersteuningsronde kan t/m 18 april 2019.