Menu

Succesvol re-integratieproject van gemeente Hulst en Hulst voor Elkaar

24 oktober 2019

Uitkeringsgerechtigden doen weer mee in de maatschappij

Meer dan de helft van de deelnemers aan een re-integratieproject in Hulst heeft werk opgedaan, leeft gezonder, heeft meer zelfvertrouwen en meer sociale contacten. Het succesvolle project van gemeente Hulst en stichting Hulst voor Elkaar helpt uitkeringsgerechtigden aan een betere toekomst.

 

Eind 2018 is de eerste groep van 16 geselecteerde uitkeringsgerechtigden begonnen met het geslaagde traject. Het doel is om uitkeringsgerechtigden te laten stijgen op de participatieladder, dus hen weer laten meedoen in de samenleving. Dat gebeurt door sport- en leefstijllessen. Het re-integratieproject helpt hen op pad naar betaald werk, een opleiding of vrijwilligerswerk. Maar ook een gezonder leven, met meer zelfvertrouwen, een positieve kijk en een rijker sociaal leven. Dat is goed voor de persoonlijke ontwikkeling en dat zorgt weer voor kansen.

 

 

Steviger in hun schoenen

Van de 16 deelnemers hebben er nu drie betaald werk. Vijf deelnemers doen vrijwilligerswerk met uitzicht op een vaste baan. Alle deelnemers hebben een groter sociaal netwerk gekregen en zijn gezonder gaan leven. Zij zijn bijvoorbeeld gestopt met roken en drinken. Daarnaast bewegen ze meer en worden ze fitter. Dat zorgt dat ze steviger in hun schoenen staan, bijvoorbeeld bij sollicitaties. Hulst voor Elkaar verzorgt de leefstijl- en sportlessen, wijst op uiterlijke verzorging en coacht op sociale vaardigheden. Het aanbod is veelzijdig. Per deelnemer wordt gekeken wat nodig is, aan de hand van persoonlijke gesprekken en groepslessen. Alle deelnemers zetten kleine stapjes, die hen op den duur leiden naar een fijner leven dat ze zelf in de hand hebben.

 

Stichting Hulst voor Elkaar is er voor iedereen in de gemeente op het gebied van zorg en welzijn, sport en bewegen en cultuur en ontmoeting.