Menu

Recordaantal Zeeuwse scholen ontvangen ondersteuningsaanbod Gezond School

09 mei 2019

De belangstelling voor het Ondersteuningsaanbod schooljaar 2019 - 2020 was ook dit jaar weer zeer groot. Maar liefst 1206 scholen in heel Nederland hadden zich aangemeld. In Zeeland zijn 49 aanvragen gehonorreerd. Een record! Landeljk was er budget voor maximaal 550 scholen.

 

Toekenning Zeeuwse Scholen

Scholen in de gemeente Vlissingen ontvangen dit jaar de meeste ondersteuning (11), gevolgd door Goes (9), Terneuzen (8), Middelburg (7), 
Borsele (3), Schouwen - Duiveland (3), Tholen (3), Sluis (3), Veere (3),  Hulst (2), Reimerswaal (2) en Noord- Beveland (1).
In 12 van de 13 gemeenten wordt komend schooljaar gewerkt met extra ondersteuning.

 

 

Dit betekent dat deze scholen 10 uur begeleiding zullen ontvangen van een Gezonde School-adviseur van SportZeeland of GGD Zeeland.
Tevens krijgen de scholen een training aangeboden en natuurlijk € 3000,- om te besteden aan taakuren van een medewerker of Gezonde School-activiteiten op het betreffende thema.

 

 

Het Ondersteuningsaanbod Gezonde School helpt scholen om Gezonde School te worden of te blijven. Scholen met kwetsbare leerlingen of studenten en scholen die nog niet eerder gebruik hebben gemaakt van het Ondersteuningsaanbod, maakten meer kans op toekenning. Net als voorgaande jaren blijven Bewegen en Sport (16), voeding (11) en welbevinden (9) de populairste thema's om als school aan te werken.
Alle scholen hebben inmiddels bericht gekregen en de Gezonde School-adviseur van GGDZeeland of SportZeeland zal binnenkort contact opnemen over de gewenste begeleiding.

 

 

 

Meer informatie over Gezonde School? Neem contact op met Saskia van den Brand of Alyssa Dijkstra (Gezonde schooladviseurs SportZeeland) of bezoek de website Gezonde School.