Menu

Mogen wij ook (weer) meedoen?

15 juni 2020

Langzamerhand gaan de sportclubs weer open en kunnen kinderen en jongeren zich weer uitleven op het sportveld. Voor een groot aantal gezinnen heeft de coronacrisis ook financiële gevolgen. Dat betekent dat een groeiend aantal kinderen niet (meer) naar de sportclub kan omdat er thuis niet genoeg geld is om de contributie te betalen.

 

Vorig jaar hebben alleen al 272.000 kinderen om financiële redenen niet aan sport of cultuur kunnen doen. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur ondersteunt gezinnen waar te weinig geld is om te sporten door de contributie en de benodigde attributen te betalen. Maar dan moeten die gezinnen wel weten dat het fonds bestaat.

 

 

Als buurtsportcoach ben je dagelijks bezig om kinderen in beweging te krijgen op school, in de wijk, op de Cruyff Courts, speelveldjes of hangplekken. Wil een kind zich aanmelden bij een sportclub of culturele lesgever maar is er thuis onvoldoende geld? Dan kun jij helpen door je aan te melden als intermediair. Als intermediair krijg je toegang tot het online aanvraagsysteem, kun je aanvragen voor een of meerdere kinderen indienen en het verschil maken voor deze kinderen.

 

Wil je graag meer informatie over het Jeugdfonds Sport & Cultuur in Zeeland? Klik dan hier.