Menu

Koop nu het Zeeuws sportboek ''Van Raas tot Rico'' voor Jeugdfonds Sport & Cultuur

27 november 2018

Cadeautje nodig voor de feestdagen? Zoek dan niet verder, maar bestel vandaag nog het Zeeuwse sportboek "Van Raas tot Rico'. De opbrengst van het boek gaat naar het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Zij betalen het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is om muziek te maken, te dansen, schilderen, toneel te spelen of iets anders creatiefs te doen.

Nieuwe en verrassende verhalen over Zeeuwse topsporters.
De carrière van Jan Raas had in zijn laatste jaar als amateurwielrenner zomaar een onverwachte wending kunnen krijgen. Judoka Elisabeth Willeboordse inspireert kinderen in de sloppenwijken van Rio de Janeiro. Atlete Els Vader beschouwt haar dochter als de échte topsporter van het gezin. En kickbokser Rico Verhoeven had bij het voetballen de scheidsrechter altijd tegen.
Bijna alle aspecten van topsport komen aan de orde: de steun van ouders, sponsoring, passie, succes, tegenslag, volharding en (Zeeuwse?) eigenzinnigheid. Met van elke sportman of -vrouw een uitgebreide biografie.
De verhalen zijn geschreven door Peter de Jonge (1951), ex-sportjournalist van PZC en NRC Handelsblad en voormalig hoofdredacteur van het AD en CTV Zeeland.
De biografieën zijn van de hand van Wim van Gorsel (1959), wetenschappelijk onderzoeker bij ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland in samenwerking met SportZeeland.

Boek te koop voor slechts € 10,-. Voor bestellen van het boek, stuur een mailtje naar info@sportzeeland.nl