Menu

Inspiratieavonden voetbalverenigingen

04 april 2017

De KNVB, De John Blankenstein Foundation en Anti Discriminatie Bureau Zeeland organiseren in juni 2017 voor de drie regio’s in Zeeland inspiratieavonden met als thema: ‘Voetbal voor iedereen; hoe ga je om met verschillen zoals culturele achtergrond of seksuele voorkeur?’
 

In een veilige vereniging voelt iedereen zich thuis. Of je nu jong bent of oud, allochtoon of autochtoon, hetero of homo. Verschillen in uiterlijk, afkomst of seksuele voorkeur mogen niet uitmaken want voetbal is voor iedereen! Een veilig sportklimaat betekent dat er respectvol met elkaar wordt omgegaan, dat er een open sfeer is waarin problemen bespreekbaar kunnen worden gemaakt en dat er begrip gecreëerd wordt voor elkaars waarden en standpunten. Zo blijft iedereen met plezier naar de club komen. Het doel van de inspiratieavond is om met praktijkvoorbeelden uit het voetbal het thema ‘omgaan met verschillen’ bespreekbaar te maken. Hoe ga je hier als bestuurder of als trainer mee om? Hoe zorgen we voor een veilig klimaat waarin iedereen zichzelf kan zijn? Als deelnemer word je uitgedaagd om door middel van Virtual Reality brillen zelf te ervaren hoe het voelt om buitengesloten te worden.

 

De avonden zijn bedoeld voor bestuurders, leden van de normen & waardencommissie, vertrouwenscontactpersonen en jeugdbestuursleden en vinden plaats in de Oosterschelderegio, Zeeuws-Vlaanderen en Walcheren. Deelname is gratis.

 

Noteer alsvat in uw agenda

Oosterschelderegio: 7 juni 2017 verenigingskantine vv Goes (Geldeloozepad 5, Goes)
Zeeuws Vlaanderen: 14 juni 2017 verenigingskantine vv Terneuzen (Zuiderparklaan 21, Terneuzen)
Walcheren: 21 juni 2017 verenigingskantine vv Zeelandia Middelburg (M.H. Boassonlaan 6, M’burg)

 

Programma

17.00 uur: inloop met dinerbuffet
18.00 uur: inhoudelijk programma
21.00 uur: afsluiting
 

Aanmelden

Aanmelden kan voor maandag 15 mei 2017 door een e-mail te sturen naar Carla Bosscha via c.bosscha@adbzeeland.nl. Vermeld in de e-mail de naam van je voetbalclub en van de deelnemers die aanwezig zullen zijn. Eventuele dieetwensen kun je ook via dit e-mailadres doorgeven. Deelname is gratis. In de volgende uitnodiging kun je de informatie nog eens nalezen.