Menu

Hulst voor Elkaar en kinderopvang Tivoli starten Sport BSO

05 november 2019

Sport en kinderopvang gaan goed samen! Kinderopvang De Tivoli en Stichting Hulst voor Elkaar beginnen samen De Sport Club in de gemeente Hulst. Vanaf 14 november gaan kinderen aan de slag met verschillende sporten onder professionele begeleiding.

 

De Sport Club is voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar die bij kinderopvang De Tivoli op de buitenschoolse opvang (BSO) zitten. Elke donderdag krijgen de kinderen sportlessen onder professionele begeleiding van een sportcoach. Vanaf januari 2020 is het streven om De Sport Club ook open te stellen voor kinderen die niet op de BSO zitten, tegen een kleine bijdrage. Zo wordt leuk en lekker bewegen voor alle jonge kinderen toegankelijk. De kinderopvang loopt hiermee voorop en is een ‘Gezonde Kinderopvang’. Dit betekent dat er naast bewegen ook aandacht is voor voeding en natuurbeleving. De kinderopvang heeft in samenwerking met Hulst voor Elkaar een grote moestuin en organiseertal jaren peutergym.

 

Christien d’Hondt van Kinderopvang De Tivoli: “We zien dat kinderen enorm genieten van spelen en bewegen. Daar willen we meer mee doen! Bewegen is daarnaast heel goed voor de gezondheid, de motorische én de sociaal-emotionele ontwikkeling.Sport maakt bovendien de buitenschoolse opvang nog leuker. Kinderen kunnen zo veel makkelijker kennismaken met verschillende soorten sport.” Marc de Haas van Hulst voor elkaar: “Het doel is een leuke middag, samen plezier maken en bewegen staan voorop. Ze leren spelenderwijs nieuwe vaardigheden, zoals samenwerken, grenzen verleggen, omgaan met regels, omgaan met winst en verlies, respect en sportief gedrag. Dit stimuleert de weerbaarheid, het zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen. Vroeger leren bewegen levert een leven lang bewegen op.”

 

Meer weten over dit project? Klik hier om in contact te komen met Hulst voor Elkaar.