Menu

Gouden schoolkantine schalen

20 november 2018

Alle schoolkantines van de Mondia Scholengroep hebben een gouden Schoolkantine Schaal 2018 van het Voedingscentrum verdiend.
Hiermee laten zij zien dat de schoolkantines gezond zijn ingericht.

De kantines zijn gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantine. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. De visie erachter: jongeren zijn de toekomst. Willen zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken.

De Gezonde Schoolkantine is een langlopend project van het Voedingscentrum. Het doel is een gezonder voedingsaanbod op zowel vo- en mbo-scholen. Voor meer informatie klik dan hier

Mondia Scholengroep zit daarnaast niet stil, want ook in het schooljaar 2018/2019 gaan zij verder met het stimuleren van een Gezonde Schoolomgeving. Dit doen zij onder andere door aan de slag te gaan met de Gezonde School-aanpak, waarbij SportZeeland het Scheldemond College ondersteunt om het certificaat Voeding te behalen. Het behalen van de Schoolkantine Schaal 2018 is een eerste stap, maar er zijn nog andere interventies mogelijk. De komende maanden zullen zij samen kijken naar passende interventies.
Meer informatie over Gezonde School. Klik dan hier.