Menu

Geslaagde eerste Inspiratiedag. Van Droom naar Doel is Doen!

03 februari 2020

Op 27 januari was het dan zover! De eerste Inspiratiedag die in samenwerking met VSG en Provincie Zeeland werd georganiseerd. Het doel van deze dag was inspireren, maar zeker ook om elkaar beter te leren kennen en voldoende te bewegen. Op een spannende locatie, Prison Island in Middelburg, werd er eerst gewerkt aan de teamspirit en het behalen van de beweegnorm. In kleine groepjes leerde iedereen elkaar op een luchtige manier kennen. Prison Island is een mix van een Escape Room en Fort Boyard, waarbij je spellen speelt als flipper, rooftop en moeilijke hersenkrakers mag oplossen. Het was leuk om te zien dat partners van het Zeeuws Sportakkoord bloedfanatiek werden bij het uitvoeren van de spelletjes. De ware aard van ieder kwam naar boven en sommigen hadden er alles voor over om als team bovenaan te staan!

 

 

Nadat onze hersencellen geactiveerd waren,  ging ieder naar zijn of haar workshop. Vooraf waren termen als SROI (Social Return On Investment) en het HumanCapitalModel  voor velen nog onbekende begrippen, maar na afloop van de presentatie van Kenniscentrum Sport en Bewegen wist iedereen dat investeren in gezonde leefstijl loont! Bij de workshop van Skills & Control maakte de deelnemers kennis met de app en werden zij letterlijk in beweging gezet door zo snel mogelijk te sprinten. Na alle fysieke en geestelijke inspanningen stond er voor iedereen een buffet klaar en was er de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen met elkaar. De dag werd afgesloten met een tweede workshop, waarbij de VSG opriep tot lokale sportakkoorden en vooral om samen te werken.

 

SportZeeland kijkt met een goed gevoel terug op de eerste Inspiratiedag. In een jaar tijd hebben we met elkaar al heel veel bereikt. De komende jaren willen wij met elkaar doorpakken door alle kinderen te screenen op motorische vaardigheid en dat sport en bewegen voor iedereen mogelijk is. Het verhaal van Ronald van Dongen is daar een mooi voorbeeld van. Laten we elkaar blijven inspireren en samen nieuwe dromen maken om van Zeeland de gezondste provincie van Nederland te maken.