Menu

En de winnaar is...

12 maart 2018

Onder grote belangstelling zijn op 7 maart 2018 tijdens het Zeeuws Topsportgala de jaarlijkse sportwaarderingsprijzen uitgereikt. Tijdens dit evenement worden topsporters in het zonnetje gezet. Door de vakjury is wielrenner Marco Minnaard verkozen tot sportman en motocrosser Nancy van de Ven uitgeroepen tot sportvrouw van het jaar 2017.
 

Voorafgaand aan het Zeeuws Topsportgala organiseerde SportZeeland een bijeenkomst voor het Jeugdsport- en Jeugdcultuurfonds. Tijdens deze informele bijeenkomst werd het belang van een goede samenwerking met de intermediairs onderstreept. Er werd een convenant getekend waarin alle Zeeuwse gemeenten aangesloten zijn bij het Jeugdsport- en Jeugdcultuurfonds.
 

Robin van Galen, waterpolocoach van het Nederlands mannenteam, verzorgde vooraf een inleiding bij de bijeenkomst, waarin het belang van samenwerken en investeren in topsport (talentontwikkeling) centraal stond. Van Galen nam als coach eenmaal deel aan de Olympische Spelen, in 2008. Dit avontuur leidde tot een gouden medaille voor de Nederlandse waterpolo vrouwen. Volgens Van Galen hebben sport en bedrijfsleven veel met elkaar gemeen en hij deed dan ook een oproep aan het Zeeuwse bedrijfsleven om sporttalenten te steunen. Dit sluit aan bij het TalentBoost. Het doel van TalentBoost is om talenten hier te ontdekken, te erkennen en ze alle kansen op een optimale ontwikkeling te bieden en meer mogelijkheden in Zeeland.

 

Het Zeeuws Topportgala werd voor de 29e keer georganiseerd in theater De Mythe. De rugbyers van Oemoemenoe mochten, net als vorig jaar, de prijs voor beste sportploeg in ontvangst nemen. De winnaars lieten op het podium hun strijdkreet horen. Sporttalent van het jaar werd Rick van Drongelen. Zijn vader nam de prijs in ontvangst. Afgelopen jaar maakt Van Drongelen een transfer van Sparta Rotterdam naar het Duitse Hamburg SV. De verdediger heeft hier zelfs een basisplek weten te bemachtigen.
 

Roeier Corné de Koning werd aangepast sporter van het jaar met een lichamelijke beperking en Joannathan Duinkerke mocht opnieuw een beeldje mee naar huis nemen. Hij werd verkozen tot aangepast sporter met een verstandelijke beperking. De avond werd afgesloten door presentator Gert van ’t Hof, waarin sporters, het bedrijfsleven en andere aanwezigen, terug konden kijken op een mooie sportavond.