Menu

Doe mee met de #2uurnatuur Challenge

30 september 2019

Doe je mee? De komende tijd elke week minimaal 2 uur de natuur in? Want als je dat wekelijks doet, geef je je leven een hoger cijfer. En dat heb je nodig, juist nu het ’s ochtends later licht en ’s avonds eerder donker is. Blijf dus naar buiten gaan. Om dat voornemen een kickstart te geven, is er de #2uurnatuur Challenge.

 

 

De meeste mensen zien de herfst en de winter tegemoet als een gloomy periode van binnen zitten simmen. Het liefst komen ze dan in de lente pas weer naar buiten. Maar… juist door naar buiten te gaan blijf je fit en monter. Je kunt je herfst- en winterdip echt voor de helft verminderen als je de natuur opzoekt.

De organisatie IVN Natuureducatie wil in oktober iedereen laten ervaren dat naar buiten gaan, goed voor je lijf en hoofd is. Daarom organiseren ze de #2uurnatuur Challenge. 

 

Kom aan je wekelijkse dosis met de #2uurnatuur Challenge

Zo werkt het:

  • Meld je aan (gratis) dit kan gedurende de hele maand oktober
  • In oktober krijg je 2 keer per week om 14 uur een e-mail met een verrassende uitdaging die je prikkelt om naar buiten te gaan. Dat kan zijn een foto-opdracht, een paddestoelenzoek-tip, of een uitdaging om ‘wildlife’ te gaan spotten, iets wat je overal kan doen, van tuin, park tot bos of duin
  • Er zijn regionale buitenactiviteiten om aan mee te doen
  • Je krijgt een online checklist om je ervaringen bij te houden
  • Als je wat plaatst op sociale media over je deelname, gebruik dan hashtag #2uurnatuur