Menu

De Nederlandse jeugd en topsporters krijgen de ruimte om te mogen sporten

22 april 2020

21 april heeft het kabinet bekend gemaakt dat de Nederlandse jeugd weer naar de sportclubs mogen.
Jongeren tot en met 18 jaar mogen in groepsverband met elkaar gaan sporten. De leeftijdsgroep 13-18 jaar moet daarbij wel 1,5 meter afstand tot elkaar houden. Dit is niet het gevaal bij kinderen tot en met 12 jaar. 
Verder is er bekend gemaakt dat topsporters op aangewezen locaties mogen sporten. Dit moet wel gebeuren onder duidelijke voorwaarden zodat de 1,5 meter afstand wordt behouden. Deze beperkte heropening van de sport is voorlopig tot 20 mei van dit jaar.

 

Verbod op samenkomsten blijft gehandhaafd

De horeca van sportverenigingen blijven, net als de rest van de horeca in Nederland, gesloten. Het verbod op samenkomsten blijft voorlopig gehandhaafd en alle evenementen worden tot 1 september geannuleerd. 

Gerard Dielessen, algemeen directeur NOC*NSF: “Wij zijn blij dat het Nederlandse kabinet op advies van deskundigen de Nederlandse jeugd de ruimte geeft om weer naar de sportclub te gaan. Uit recent onderzoek blijkt dat zij in de afgelopen weken veel minder zijn gaan sporten en dat zij hun sportvereniging en hun trainer erg missen."

 

Al onze aandacht gaat de komende dagen uit naar het toepassen van de protocollen die zijn voorbereid zodat deze activiteiten goed en veilig georganiseerd kunnen worden (Gerard Dielessen, algemeen directeur NOC*NSF)

 

De technische directeur van NOC*NSF, Maurits Hendriks, vond het goed om te horen dat Nederland weer kleine stappen kan gaan zetten en daarbij de jeugd weer voorzichtig kan gaan sporten. NOC*NSF heeft er grote vertrouwen in dat het mogelijk is om op basis van de richtlijnen van het RIVM veilige manier van trainen te realiseren. 

 

Klik hier voor de link naar de gebruikte bron.