Menu

Bronzen certificaat uitgereikt aan VV Zeelandia Middelburg

26 november 2019

Zeelandia Middelburg mocht op 25 november - als eerste vereniging van Zeeland - het bronzen certificaat 'Gezondere sportkantine' van Team:Fit ontvangen. Met dit certificaat erkent het voedingscentrum dat de kantine van Zeelandia voldoet aan de strikte richtlijnen voor een gezondere kantine. Edwin Overbeeke, verenigingsmanager van Zeelandia Middelburg: “Als grootste voetbalclub van Zeeland willen wij het voortouw nemen om te werken aan gezondere keuzes”. Het certificaat werd uitgereikt door gedeputeerde Jo-Annes de Bat van provincie Zeeland.

 

 

 

Naast het standaard assortiment heeft Zeelandia Middelburg er bewust voor gekozen om voortaan ook betere keuze snacks (laag in caloriegehalte), fruit en groente aan te bieden en alleen nog bruine broodjes en tosti’s te verkopen. Er is dus niets weggehaald uit het assortiment, er is alleen een gezondere keuze toegevoegd waarmee zij tegemoetkomen aan de vraag van leden en bezoekers die bewust kiezen voor een gezondere levensstijl.

 

 

Uitreiking was onderdeel van de Zeeuwse campagne van de toolkit Sport Gezond! Tijdens de kick-off zetten ambassadeurs van Sport Gezond! Saïd Bouzambou, Anjolie Wisse en Jo-Annes de Bat het belang van gezond sporten kracht bij. De toolkit Sport Gezond! zelf staat vol praktische en kosteloze voorbeelden waar clubs direct mee aan de slag kunnen. Zo kan er bijvoorbeeld materiaal aangevraagd worden bij NIX18, de Rookvrije Generatie en NOC*NSF maar is het ook mogelijk om individuele begeleiding te krijgen van een coach van Team:Fit.