Menu

Anthony van Assche: van topturner naar (top)trainer

11 juli 2019

De turncarrière van Anthony van Assche uit Sas van Gent heeft een andere wending gekregen. Nadat hij vorig jaar ineens stopte als topturner is hij nu trainer. Van Assche leert nu bij Delta Sport in Zierikzee de turntalenten de kneepjes van de sport.

 

Dat Van Assche trainer zou worden stond al langer vast. Dat hij het nu al is, was misschien niet helemaal de planning. Vanwege blessures stopte hij eind 2018 abrupt met zijn topsportcarrière. "Elf jaar geleden wist ik al dat ik trainer wilde worden", zegt Van Assche. "Ik ben niet echt een type die stil kan zitten, dus een kantoorbaan is niks voor mij."

Van Assche haalde via de turnbond de afgelopen tijd de nodige diploma's en keerde terug naar Zeeland. "De faciliteiten bij Delta Sport zijn echt goed. Ik hoop hier de komende tijd ook echt wat op te bouwen." Ook bij de vereniging zijn ze blij met het aantrekken van Van Assche als trainer. "Hij is heel technisch en het is een voordeel dat hij uit de praktijk komt", zegt Delta Sport-voorzitter Kees Verkerke. "Hij is sociaal en communiceert heel goed met de andere trainers."

 

Klik hier voor het hele artikel en video van OmroepZeeland.