Menu

120 inwoners uit Almelo zijn gaan wandelen dankzij Elke Stap Telt

20 mei 2019

Afgelopen weekend heeft op grootse wijze de afsluiting plaatsgevonden van Elke Stap Telt in Aadorp. Ruim 120 mensen zijn gaan wandelen.
Editie 2019 is hierbij supersuccesvol afgesloten. Lees hier het hele artikel over de finaledag!
Meer weten over Elke Stap Telt. Klik hier.

 

 

Elke stap telt is een in België ontwikkeld wandelproject en is succesvol uitgevoerd door OKRA-sport in samenwerking met de Katholieke Universiteit Leuven. Door samenwerking tussen SportZeeland, de Zeeuwse gemeenten en de Zeeuwse vereniging welzijn ouderen is het project ook in Zeeland geïmplementeerd. Inmiddels is de interventie ook in andere steden in Nederland uitgerold.

 

 

Elke stap telt richt zich zowel op de niet of minder actieve senioren (sedentaire senioren) als op de meer sportieve senioren.
Met de juiste begeleiding is het project ook toepasbaar voor specifieke doelgroepen, waaronder mensen met een (chronische) beperking.

 

 

Het project begint met een instaptest waarbij senioren worden getest op hun basisconditie. Op basis van de testresultaten worden de deelnemers ingedeeld in een groep op eigen niveau en krijgen zij een individueel opbouwplan aangereikt dat ze gaan volgen in de daaropvolgende 10 tot 12 weken. Het 'opbouwen' van de conditie/gezondheid staat centraal in het project. Daarnaast zijn de sociale contacten een wezenlijk onderdeel. Er wordt gewerkt naar een persoonlijk doel, dat bereikt kan worden met het persoonlijk opbouwprogramma van 10 à 12 weken.

Meer weten over Elke Stap Telt. Klik hier.