Menu

12 september sessie Strength & Conditioning voor Zeeuwse sporters

11 september 2019

In samenwerking met Fitland Goes biedt, TalentBoost Zeeland, Topsport Zuid en SportZeeland voor Zeeuwse sporters met talentstatus kosteloos het programma Strength and Conditioning aan. Dit programma wordt aangeboden voor Zeeuwse sporters met een NOC*NSF talentstatus.

 

De sessie staat onder leiding van Bob Willems, expert krachttraining van Topsport Zuid / TeamNL en lid van het NOC*NSF High Performance Team.

 

Waarom deelnemen aan de NOC*NSF leerlijn strength & conditioning?

De fysieke trainers van NOC*NSF ontwikkelen en begeleiden trainingsprogramma’s van topsporters en talenten op het gebied van kracht, power, snelheid, beweeglijkheid, stabiliteit en conditie. Zij doen dit in nauw overleg met de coaches en met andere experts zoals sportartsen, fysiotherapeuten en diëtisten. Iedere sport heeft andere vereisten en vraagt om andere fysieke training. De trainingen worden dan ook op maat ontwikkeld; per sport en afgestemd op het individu. Zo is voor BMX en baanwielrennen het verbeteren van de startkracht een belangrijk doel, voor hockey zal de focus meer liggen op snelheid en beweeglijkheid.

Ook het voorkomen van blessures krijgt uitgebreid aandacht door middel van speciale oefenstof en door de belastbaarheid van de sporters te vergroten

TalentBoost is geïnitieerd door de Provincie Zeeland en SportZeeland.