Menu

110 Zeeuwse scholen deden mee aan Nationale buitenlesdag

12 april 2019

Een recordaantal Zeeuwse Scholen heeft op 2 april meegedaan aan de Nationale Buitenlesdag. Een record! En dat is goed nieuws, want een uitdagende buitenles stimuleert niet alleen beweging, maar de combinatie van natuurlijk daglicht en frisse buitenlucht zorgt er ook voor dat kinderen zich daarna beter kunnen concentreren in de klas. Nationale Buitenlesdag is een initiatief van Jantje Beton en IVN Natuureducatie. Doel is om leerkrachten en scholen bewust te maken dat buitenles geven ook een mogelijkheid is.

Voor het buitenles geven is het wel van belang dat het schoolplein is ingericht op o.a. bewegend leren. Een nieuw schoolplein is vaak een behoorlijke kostenpost. Wil jij als school je schoolplein vergroenen en vernieuwen? Dan is dit je kans.
IVN zoekt basisscholen die nog dit jaar plannen hebben om hun schoolplein te vergroenenen. Vanuit provincie Zeeland hebben zij een cheque van € 100.000 ontvangen voor het project De Groene Revolutie Zeeuwse Schoolpleinen. Wil je als school een nieuw schoolplein, dan kun je aanspraak maken op de subsidieregeling voor scholen. IVN betaalt 50% van de materiele kosten, tot een maximum van €10.000 per school. Voor meer informatie over dit project klik hier.

 

Fotocredits: IVN