Menu

Nieuws

05 november 2019

Hulst voor Elkaar en kinderopvang Tivoli starten Sport BSO

Sport en kinderopvang gaan goed samen! Kinderopvang De Tivoli en Stichting Hulst voor Elkaar beginnen samen De Sport Club in de gemeente Hulst. Vanaf 14 november gaan kinderen aan de slag met verschillende sporten onder professionele begeleiding.

 

Lees verder

04 november 2019

Leuk Zeeuws biedt sport- en cultuurkans voor tien kinderen in Zeeland

29 oktober mocht Jeugdfonds Sport & Cultuur Zeeland een cheque van € 2.500,- in ontvangst nemen van Leuk Zeeuws.

 

Lees verder

29 oktober 2019

Behoeftepeiling buurtsportcoach. Jouw input is hard nodig!

De combinatiefunctionaris/buurtsportcoach is niet meer weg te denken uit de samenleving. Het vak heeft zich dan ook in sneltreinvaart ontwikkeld en dat zal het ook nog wel even blijven doen. Dit vraagt veel van de huidige professional, van jou dus.

Lees verder

28 oktober 2019

Hoe zien sportverenigingen hun toekomst?

Ongeveer vier op de tien sportverenigingen in Nederland maken zich nauwelijks zorgen om het voortbestaan van de vereniging en zien de toekomst van hun vereniging (zeer) zonnig in (44%). Bijna de helft van de verenigingen (45%) ziet de toekomst niet positief in, maar is ook niet somber.

Lees verder

28 oktober 2019

Racisme, sociale kramp en innerlijke drijfkrachten in het betaald voetbal

Uit deze verkennende kwalitatieve studie onder een aantal jonge profvoetballers met een migratieachtergrond blijkt dat discriminatie en racisme ook voorkomen in het Nederlands (prof)voetbal. Dit blijkt uit onderzoek van Be.People / Mulier Instituut / Erasmus. Universiteit Rotterdam

Lees verder

24 oktober 2019

Succesvol re-integratieproject van gemeente Hulst en Hulst voor Elkaar

Uitkeringsgerechtigden doen weer mee in de maatschappij

Lees verder

21 oktober 2019

Jo off de Roo’t-Gravelrit gereden

Jo de Roo. Wie? In tijden dat wij bij het horen van namen als Bauke, Mathieu en Dylan meteen weten wie er bedoeld wordt valt bij de naam Jo de Roo niet snel een kwartje. Jo de Roo is een tachtiger en -uiteraard- ex coureur.

Lees verder

15 oktober 2019

Ervaringen van zorgaanbieders m.b.t. gecombineerde leefstijlinterventie

Sinds januari 2019 is de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI), een behandelprogramma voor mensen met obesitas of overgewicht, onderdeel van het basispakket.

 

Lees verder

14 oktober 2019

Kern van het leergebied Bewegen & Sport

Een leven lang met plezier bewegen is de missie voor het nieuwe curriculum. Hiermee wordt bijgedragen aan een actieve en gezonde leefstijl.

Lees verder

14 oktober 2019

Stimuleringsregeling Gezonde Relaties en Seksualiteit

Voor alle po primair onderwijs, vo voortgezet onderwijs en mbo middelbaar beroepsonderwijs  -scholen die extra aandacht willen besteden aan het thema Relaties en seksualiteit is er een nieuwe stimuleringsregeling. Deze regeling heeft een looptijd van drie jaar.

Lees verder

Pagina's