Menu

Nieuws

30 maart 2020

Landelijke regeling voor Sportclubs

In navolging van zondag 24 maart jl., is er aanvullende informatie in relatie tot sport- en beweegactiviteiten.

 

Lees verder

24 maart 2020

Update coronavirus 24 maart

In navolging van zondag 17 maart jl., doet de Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) in relatie tot sport- en beweegactiviteiten u hieronder aanvullende informatie toekomen. Hierin zijn de aanscherpingen van gisteravond zoveel mogelijk meegenomen.

Lees verder

19 maart 2020

Uitstel indienen Lokaal Sportakkoord

Door het uitbreken van het coronavirus in een fase waarin veel gemeenten, lokale partijen en formateurs bijeenkomsten en werkgroepen organiseren om de puntjes op de i te zetten, komt op veel plekken het opleveren van het sportakkoord in de knel.

Lees verder

18 maart 2020

Oproep noodfonds voor de sport

 Het kabinet is opgeroepen om samen met sportbonden en partners in de sport te kijken naar de specifieke nadelige consequenties binnen de sportwereld en hier een noodfonds voor in te richten zodat de sport ook in de toekomt haar unieke maatschappelijke rol in Nederland kan blijven invullen.

Lees verder

18 maart 2020

Economische impact coronavirus binnen de sportsector

Het is op dit moment lastig om de financiële schade van de corona-crisis voor de sport in Nederland exact te becijferen. Deze loopt van enkele duizenden euro’s voor de ene sportbond tot in de tientallen miljoenen voor de andere.

Lees verder

16 maart 2020

Update maatregelen COVID-19

Momenteel zijn er binnen onze organisatie geen besmettingen rondom het coronavirus bekend. Om bij te dragen aan het voorkomen van besmettingen treft SportZeeland maatregelen die vanuit de overheid zijn geadviseerd:

Lees verder

03 maart 2020

Artikel Saïd Bouzambou ambassadeur van Jeugdfonds Sport en Cultuur

Voor oranje-speler Saïd Bouzambou was het Jeugdfonds Sport en Cultuur een belangrijk onderdeel in zijn weg naar de top. In de jaren '70 zijn z'n ouders naar Nederland gekomen om een betere toekomst voor zichzelf en hun kinderen op te bouwen.

Lees verder

02 maart 2020

Week van het Sportplezier

Aanstaande woensdag vindt de eerste les Sportfun van Dagarrangementen plaats in de gemeente Kapelle. Van 29 februari tot en met 8 maart 2020 staat sportbreed het sportplezier van kinderen centraal in de Week van het Sportplezier.

Lees verder

18 februari 2020

Jeugdfonds Sport & Cultuur Zeeland ontving van Rotary Club een cheque van 5.000 Euro.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Zeeland ontving van Rotary Club Vlissingen een cheque van maar liefst 5.000 Euro.

Dit bedrag zal gebruikt worden om sportkansen te bieden aan kinderen in Zeeland, zodat ook zij volwaardig hun sport kunnen beoefenen.

Lees verder

17 februari 2020

Mountainbikers Vader en Terpstra winnen de belangrijkste sportprijzen

Milan Vader uit Middelburg is voor het eerst in zijn loopbaan uitgeroepen tot Zeeuws Sportman van het jaar. De mountainbiker krijgt de prijs onder meer omdat hij een bronzen medaille wist te veroveren op het EK mountainbike.

Lees verder

Pagina's