Menu

Nieuws

15 oktober 2019

Ervaringen van zorgaanbieders m.b.t. gecombineerde leefstijlinterventie

Sinds januari 2019 is de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI), een behandelprogramma voor mensen met obesitas of overgewicht, onderdeel van het basispakket.

 

Lees verder

14 oktober 2019

Kern van het leergebied Bewegen & Sport

Een leven lang met plezier bewegen is de missie voor het nieuwe curriculum. Hiermee wordt bijgedragen aan een actieve en gezonde leefstijl.

Lees verder

14 oktober 2019

Stimuleringsregeling Gezonde Relaties en Seksualiteit

Voor alle po primair onderwijs, vo voortgezet onderwijs en mbo middelbaar beroepsonderwijs  -scholen die extra aandacht willen besteden aan het thema Relaties en seksualiteit is er een nieuwe stimuleringsregeling. Deze regeling heeft een looptijd van drie jaar.

Lees verder

08 oktober 2019

Mgr. Heyligersschool drie jaar langer Gezonde School

Mgr. Heyligersschool uit Kwadendamme mag zich drie jaar langer gezonde school noemen op het thema Bewegen en Sport.

Lees verder

30 september 2019

Lancering lesportaal Chef!

Op 2 oktober is het zover! Dan wordt Chef! gelanceerd. Chef! Is het nieuwe lesportaal over voedseleducatie. In Chef! kun je aan de slag met alle lessen van Smaaklessen en EU-Schoolfruit. Alle lessen kun je via het digibord geven.

Lees verder

26 september 2019

Kansen op sportieve groei

Welke factoren bepalen de keuze om wel of niet te gaan sporten? Hoe zijn die factoren aan elkaar gerelateerd? In het rapport Kansen op sportieve groei? Een verklarend model voor sportdeelname van het Sociaal en Cultuureel Planbureau (SCP).

 

Lees verder

23 september 2019

300 deelnemers laatste etappe Theo Middelkamp

De Zeeuwse Wieler Wind Zesdaagse is op 21 september afgesloten met de Theo Middelkamp etappe. In totaal zijn er 297 mensen ingeschreven die 90 km (113), 60 km  (104) of 40 (80) km hebben gefietst in Zeeuws - Vlaanderen.
 

 

Lees verder

17 september 2019

Conferentie Natuur in de zorg

Groen is gezond! Uit onderzoek blijkt dat contact met de natuur zorgt voor meer geluk en minder stress. IVN zet zich in om alle mensen in Nederland, ook kwetsbare groepen zoals ouderen in verpleeghuizen, toegang te bieden tot natuur en natuurbeleving.

Lees verder

16 september 2019

Ride for the Roses levert ruim 8,5 ton op

De landelijke editie van de Ride for the Roses die dit jaar in Zeeland werd gehouden heeft 852.709 euro opgebracht. Het geld is bestemd voor KWF kankerbestrijding.

 

Lees verder

11 september 2019

12 september sessie Strength & Conditioning voor Zeeuwse sporters

In samenwerking met Fitland Goes biedt, TalentBoost Zeeland, Topsport Zuid en SportZeeland voor Zeeuwse sporters met talentstatus kosteloos het programma Strength and Conditioning aan. Dit programma wordt aangeboden voor Zeeuwse sporters met een NOC*NSF talentstatus.

 

Lees verder

Pagina's