Menu

Zwintriathlon in Sluis

Op woensdag 4 september 2019 organiseert de vzw Stedelijk Sportcentrum Knokke-Heist de 21ste internationale Zwintriathlon tussen Sluis (NL) en Knokke-Heist. De Zwintriathlon is een ¼ triatlon bestaande uit 1 km zwemmen, 45 km fietsen en 10 km lopen.
Klik hier voor alle informatie.

 

De wedstrijd staat open voor iedereen, van professioneel tot recreant. Bij de deelnemers vindt men echte wereldtoppers maar ook de recreant die zich het ganse jaar voorbereidt om die ene dag het beste van zichzelf te geven.

De Generali Zwintriathlon is een wedstrijd waarop stayeren of het voordeel halen uit het fietsen in groep verboden is. Elke deelnemer verbindt er zich dan ook toe niet te zullen stayeren.

 

 

Een uniek schilderachtig parcours

De wedstrijd start om 13.30 uur te Sluis. De zwemproef over 1 km omvat 1 keerpunt.

Hierna fietsen de triatleten door de Nederlandse polders richting België. De fietsproef passeert de Oosthoek in het Zoute en eindigt na 45 km in de Elizabetlaan.

Als laatste beproeving lopen de triatleten 10 km op de prachtige Zeedijk. Aankomst op het strand voor de Meerlaan.

 

 

Deelnemersveld

Er worden 1.100 deelnemers toegelaten.

Om alle deelnemers een zo veilig en comfortabel mogelijk wedstrijdverloop te geven, wordt er gewerkt in 11 waves of startreeksen op basis van de leeftijdscategorieën. Voor leeftijdscategorieën waar er meerdere reeksen zijn wordt er gewerkt met een weging van de gemiddelde zwemtijd en eerder gepresteerde tijden op een 1/4 triatlon.

De toptriatleten bij de dames (startvak 1 van wave 1) zullen eerst starten. Zij zullen 14 minuten starten voor de toptriatleten bij de heren (wave 2). 14 minuten is het gemiddelde tijdsverschil over de laatste 3 jaar tussen de 1ste dame en de 1ste heer. De deelnemer die als 1ste over de meet komt, wint 'the battle of the sexes' en gaat lopen met een extra premie van € 1.000.

 

 

Ludieke deelnemers

Eigen aan de Zwintriathlon zijn de ludieke deelnemers die deze ¼ triatlon verkleed tot een goed einde brengen. In het verleden kon men zo o.a. Panoramix de druïde, de familie Obi, K3, the Pink Panter, Nikki de St-Fan, Laurence of Arabia, Mac Iron, Shrek, Aphrodite, Janssen en Janssen, Professor Barabas, de Efteling Elfjes, Tarjan off the Apes, Sneeuwwitje en de 7 dwergen, The Daltons, de Smurfen, de Bruiloft, ballerina's, Mega Mindy en het Huis van Oranje aan het werk zien tussen Sluis en Knokke. De ludieke deelnemers worden beloond met een fles champagne aan de aankomst. Elke ludieke deelnemer die verkleed start en finisht krijgt als extra beloning het betaalde inschrijvingsgeld terug.