Menu

Bijeenkomst Platform verenigingsadvies

Na de eerdere edities in Rotterdam en Utrecht zal dit jaar het evenement Platform Verenigingsadvies plaatsvinden bij de KNVB Campus in Zeist. Tijdens dit evenement wat georganiseerd wordt door en voor verenigingsondersteuners, -adviseurs en alle professionals die clubs ondersteunen, adviseren en begeleiden willen we jullie inspireren, informeren en vooral ook kennis laten delen. Door de grote belangstelling voor de bijeenkomst zijn er nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Schijf je dus nog snel in!

 

 

Programma:

10.00 uur: Inloop
10.30 uur: Plenaire sessie
11.30 uur: Workshop 1
12.30 uur: Lunch
13.30 uur: Workshop 2
14.30 uur: Plenaire afsluiting
15.00 uur: Borrel / Rondleiding KNVB Campus

De dag start om 10:30 uur met een plenair gedeelte, de inhoud van het plenaire gedeelte wordt later bekend gemaakt. Vervolgens kunnen twee workshops naar keuze gevolgd worden. Meer informatie over de verschillende workshops vind je hieronder. Kosten van deelname (lunch inbegrepen): € 75,- exclusief BTW.

 

 

Workshop De Verbindelaar (René van den Burg, BURGerBrink):
De kunst van het in beweging krijgen en verbinden staat centraal in deze workshop. De focus ligt op de eigen mens gedreven filosofie van betrekken en meenemen van medewerkers en management in een doelgerichte aanpak, intern en extern onderzoek, en natuurlijk als volgende stap de dialoog, zodat er draagvlak en energie in de organisatie ontstaat. De Verbindelaar helpt je mee met het ontwikkelen van een visie ten aanzien van klantrelatie tussen (sport)organisaties en vereniging.

 

 

Workshop Zakelijk flirten (Iric van der Have, Matrix Events):
Zakelijk flirten is een interactieve workshop waar je op ludieke wijze leert hoe je contact kunt maken en een blijvende indruk kunt achterlaten bij gesprekspartners. Je leert door middel van non-verbale communicatie (lichaamstaal), stemintonatie en houding contact te maken met je gesprekspartner.

 

Workshop Hoe creëer je nieuw sportaanbod in het veranderde sportlandschap (Hubert Habers, Team Sportservice):
Hoe zorg je er als sportvereniging voor dat jouw aanbod aan blijft sluiten bij de veranderende wensen van de tegenwoordige sporter? En hoe ondersteun je als verenigingsadviseur verenigingen op een inspirerende manier bij het creëren van nieuw aanbod?

 

Workshop Het sportakkoord (Hein Veerman, NOC*NSF):
De rol/praktische invulling van de verenigingsondersteuner: Het Sportakkoord is op 29 juni 2018 officieel ondertekend. Voor de komende periode staat de uitwerking van de verschillende uitvoeringsprogramma’s op de planning. Wat kan jouw rol als verenigingsondersteuner zijn voor de vereniging? En hoe verder na het sluiten van een lokaal akkoord?Tijdens de lunch bestaat de mogelijkheid om met experts in gesprek te gaan over diverse thema's omtrent hedendaagse vraagstukken voor de (sport)vereniging. Er is o.a. een vertegenwoordiger van het digitaal platform clubontwikkeling aanwezig waar de ontwikkeling van de verenigingsondersteuner centraal staat. Ook is het eetmoment een goed moment om te netwerken! Bij het inschrijven wordt naar ieders expertise gevraagd, waardoor het netwerken nog interessanter en gemakkelijker wordt gemaakt.

 

Digitaal platform Clubontwikkeling:
In maart 2017 is een onderzoeksproject ‘Vitalisering van de Sportvereniging: van verenigingsondersteuner naar verenigingsontwikkelaar’ gestart door de Hanzehogeschool in Groningen. De focus lag op het ontwikkelen van een scholing voor verenigingsondersteuners om handvaten te bieden voor een ontwikkelingsgerichte aanpak van clubondersteuning. Zo is er een In digitaal platform ontstaan waar verenigingsondersteuners tips & tricks, oefeningen en werkvormen kunnen vinden om in 4 fasen te komen tot een ontwikkelaanpak.
Kortom, super interessant om te zien wat dit voor jou kan betekenen! Inschrijfformulier bijeenkomst Platform VerenigingsadviesGericht netwerken op deze bijeenkomst!?
Op het inschrijfformulier wordt gevraagd naar jouw expertise en over welk thema je graag wat meer zou willen weten. De door jouw ingevulde onderwerpen worden tijdens de dag gebruikt om onderlinge kennis te delen.Heb jij je nog niet aangemeld? Maar liefst 75% van de beschikbaarheid is al vol, dus zorg dat je er op tijd bij bent! We hopen je op donderdag 31 oktober in Zeist te zien!