Menu

Sportiviteit en respectspel

Het Sportiviteit en Respectspel is een spel waarin vele aspecten van sportiviteit en respect aan de orde komen. Het kan gespeeld worden met jeugd binnen de sportvereniging, school, buurthuis of scoutinggroep. Ook sportbuurtwerkers of bijvoorbeeld recreatiemedewerkers kunnen het spel gebruiken als sportieve activiteit.

 

Doelgroep

Jeugd in de leeftijd van 8 tot 14 jaar. Het spel kan worden gespeeld met drie of vier teams van minimaal 4 spelers.

Voor de organisatie van het spel is minimaal één (volwassen) spelleider nodig.

 

Doel

Doel van het spel is om op een speelse manier een bijdrage te leveren aan de bewustwording van het belang van sportieve sportbeoefening (fair play) en de mogelijkheden om in en door een sportspel het waarden- en normenbesef bij jeugd tussen de 8 en 14 jaar te beïnvloeden.

Het plezier in het spel staat voorop, maar door middel van het spel zal de jeugd zich meer bewust worden op welke wijze zij als sporter, teamlid of supporter een bijdrage kunnen leveren aan sportiviteit en respect.

 

Het Spel

Het spel bestaat uit een spelbord (stevig zeil van 1.30 x 1.30 meter), vier pilonnen en drie soorten speelkaarten namelijk vier jokers, twintig opdrachtkaarten en twintig pech- of mazzelkaarten.

Voor het uitvoeren van de opdrachten is verschillend sport- en spelmateriaal nodig dat in de meeste gymzalen standaard aanwezig is (ballen, springtouwen, pilonnen, blokken, hoepels etc.).

Het is overigens mogelijk de opdrachten aan te passen aan het aanwezige materiaal.

 Voor het spelen van het spel is ruimte nodig van 20 x 12 meter. Bij mooi weer kan het spel buiten worden gespeeld.

 

Sport- en spelopdrachten

De sport- en spelopdrachten variëren van estafette-opdrachten met de bal, een competitieopdracht touwtrekken tot een solo-opdracht hoelahoepen.

De pech- en mazzelkaarten zorgen ervoor dat het thema sportiviteit & respect steeds terugkomt in de beschrijving van zowel sportieve als onsportieve situaties.

Wat doe je bijvoorbeeld wanneer een speler van de tegenpartij geblesseerd is, hoe reageer je op een scheidsrechter die een beslissing in jouw nadeel neemt, hoe gedraag je je wanneer je als sporter te gast bent op de sportvereniging van de tegenpartij.

 

Prijs

Prijs per spel € 10,00 exclusief BTW en verzendkosten van € 6,75 per stuk.

 

Bestelwijze

Indien u het spel wilt bestellen kunt u het bestelformulier invullen, u ontvangt het spel dan binnen vijf werkdagen. De factuur zal worden nagezonden.

 

De ontwikkeling en realisatie van Het Sportiviteit & Respect Spel is mede mogelijk gemaakt door financiële steun van de Provincie Zeeland, het VSBfonds en SportZeeland.