Menu

Kenniscentrum Events Zeeland

Wat maakt Zeeland Zeeland? De elementen. De wind, het water, het zand en de zon. Die maken onze provincie zo bijzonder. Want als je goed naar Zeeland kijkt, dan valt op dat het niet zomaar een kustprovincie is. De provincie ligt niet aan zee, maar eigenlijk meer in zee. Dat heeft voor veel sporten grote voordelen. De elementen maken Zeeland uitermate geschikt voor bepaalde sporten: watersporten, beachsporten en wielersport. Dat willen we nog beter laten zien. Daarom kiest de Provincie ervoor om deze sporten in de kijker te zetten en zoveel mogelijk sporters van de fijne eigenschappen van onze provincie te laten meegenieten. Dat is fijn voor de sporters en biedt kansen voor ondernemers in sport, recreatie en toerisme. 

   

Het Olympisch Plan Zeeland heeft dan ook de ambitie om Zeeland te positioneren als water-, beach- en wielerprovincie. Ambities zoals het versterken van voorzieningen en evenementen, het uitbouwen van infrastructuur, het ondersteunen van Zeeuwse talenten en het ontwikkelen van een beter Zeeuws sportklimaat zijn enkele voorbeelden. Het volgende filmpje geeft weer dat er met sport veel te winnen valt.

 

Zeeland daagt je uit

Zeeland positioneren als water-, beach- en wielerprovincie doen we onder de vlag van "Zeeland daagt je uit", want dat is wat Zeeland met je doet. Of je nu een beginner of toptalent bent, Zeeland heeft altijd ergens een plek die je uitdaagt. Op de website van het Kenniscentrum Events Zeeland (www.sporteventszeeland.nl) wordt meer uitleg gegeven over de drie kernsporten, kunt u krantenartikelen lezen over de drie kernsporten, vindt u alle Zeeuwse activiteiten op het gebied van de kernsporten en worden tools gepresenteerd ter ondersteuning van het organiseren van een evenement.

Patrick Vader

Patrick Vader

Projectleider

0113-277133