Menu

SportZeeland organiseert drie Zeeuwse Talentdagen

01 september 2017

Nederland heeft de ambitie om bij de beste topsportlanden van de wereld te horen. Om effectief en efficiënt talent te herkennen, hebben de sportbonden en NOC*NSF in 2014 de handen ineengeslagen en zijn ze gestart met de organisatie van nationale NOC*NSF Talentdagen. SportZeeland organiseert in samenwerking met het CTO Zuid drie Zeeuwse Talentdagen. Deze vinden plaats op:

 

  • vrijdag 1 december 2017: 't Sportuus in Axel
  • vrijdag 8 december 2017: Baskensburg in Vlissingen
  • vrijdag 15 december 2017: Omnium in Goes

 

De drie Zeeuwse Talentdagen zijn bedoeld voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar, die voldoen aan een bepaald fysiek sportprofiel, het maximale uit zichzelf willen halen en de aanwezige sporten nog niet beoefenen.

 

 

De sporters worden ingedeeld in drie profielen:

  • Profiel Lang en Sterkt
  • Profiel Explosief en Snel
  • Profiel Uithoudingsvermogen

 

Binnen de drie profielen vallen een aantal sporten. Dit zijn beachvolleybal, volleybal, roeien, rugby sevens dames, baanwielrennen sprint, atletiek, triathlon, beachsoccer en beachtennis.

 

Op basis van het gekozen profiel ondergaat de sporter op de Talentdagen verschillende fysieke testen en metingen, onder andere op het gebied van uithoudingsvermogen, snelheid, armspanwijdte en spronghoogte. Na afloop van de Talentdagen worden de resultaten van de testen zorgvuldig bestudeerd, besproken en geanalyseerd op basis van een aantal criteria. Op basis hiervan besluit een sportbond of de sporter wordt uitgenodigd voor een vervolgdag waar verder kennis kan worden gemaakt met de betreffende sport. Ook de mogelijkheden en route tot instroom in het opleidingsprogramma van de bond worden dan besproken.

 

Aanmelden

Ben je tussen de 12 en 18 jaar? Dan kun je inschrijven voor de Zeeuwse Talentdagen via de website www.sportzeeland.nl/talentboost. Je aanmelding staat niet gelijk aan deelname. CTO Zuid zal aan de hand van de aanmeldgegevens een eerste selectie op potentie uitvoeren op basis van onder andere leeftijd, fysieke gegevens, trainingsachtergrond en ambitie. Het is ook mogelijk dat je een Wildcard ontvangt via jouw docent Lichamelijke Opvoeding. Jongeren met een Wildcard mogen gegarandeerd deelnemen aan één van de Zeeuwse Talentdagen.

 

Meer informatie over de Zeeuwse Talentdagen is te vinden op de website www.sportzeeland.nl/talentboost.